Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج – خودروی فوریت‌های خدمات اجتماعی این روزها در خیابان‌های کرج دیده می‌شود، وَنی که ترس ندارد ولی همه با تعجب براندازش می‌کنند.

امتداد نیوز – گروه استان‌ها – مصطفی فراغت: باورِ اشتباه و پسرکی که همه خاطراتش را زیر بغل گرفت و تا انتهای ترس، دَوید. گریخت تا شاید «امید» را زنده نگه دارد. گریخت تا تَنِ «آزادی» را در سینه‌اش لمس کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید گریخت تا چشمِ امید باشد هنوز، چشم امیدِ پدری که وا داده، یا مادری که به پایِ پدر نشسته است.

 سه تا بودند، با جثه‌هایی کوچک و چهره‌هایی رنج کشیده، با لباس‌هایی پاره و  چروکیده، آن یکی دوید اما دو تایِ دیگر مردانه ایستادند، انگار از بس دویده بودند دیگر نایِ فرار نداشتند، اصلا تا کجای این زندگیِ عریض و طویل باید دوید؟ تا کجای این زندگی بی در و پیکر باید به آب و آتش زد؟ لبخند زدند و نزدیک شدند، انگار گیر افتاده باشند، شاید هم پناه آوردند؛ «دوستم تا ماشین شما رو دید فرار کرد، فک کرد ماشینه بهزیستیه، تهران کار می کنه، فک کرد اومدید بگیریدش».

خیابان ششم گوهردشت، ساعت شانزده، اولین ماموریت آمبولانس فوریت‌های خدمات اجتماعی، برای خودمان هم عجیب بود چه اتفاقی قرار است بیافتد و  چه چیزهایی را باید ببینیم و پایِ دردها و رنج‌های چه کسانی باید بنشینیم.

همایون اولین نفری بود که پا پیش گذاشت و با رویی گشاده به سمتمان آمد. بدون ترس و بدون فرار، از درآمدش گفت و از اینکه درس را رها کرده؛ می گفت؛ «اگه شرایطی پیش بیاد دوست دارم دوباره درس بخونم، علاقه دارم».

همایون از پدرش هم گفت؛ «پدرم خونه خوابیده و توانایی کار کردن نداره، تصادف کرده، تو دست و پاش پلاتین گذاشتن، چشمِشم نمی‌بینه».

گوهردشت پاتوقِ همایون و دوستانش است، تا ساعت ۱۱ شب‌کار می‌کنند و بعد می روند خانه.

از فوتبال پرسیدم و بی‌تفاوتی‌اش به استقلال و پرسپولیس، گفت؛ «هر کدومشون خوب بازی کنن طرفدار اون تیمم». اما آرزوی همایون؛ «سایه پدر مادرم بالاسرم باشه، دیگه هر چی خدا بخواد» و سؤال پایانی که از همایونِ ۱۵ ساله پرسیدم، میدونی کارِ  فوریت‌های خدمات اجتماعی چیه؟ «نه، اولین بارِ تو کرج می‌بینم».

همه نگاه‌ها تقریباً مثلِ هم بود، سرتاپای خودرویِ فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری کرج را با «تعجب» برانداز می‌کردند. برایشان ناآشنا بود و چشمشان به چنین وَنی که در خیابان راه بیافتد و آموزش بدهد و آگاه‌سازی کند عادت نداشت، مثل خانمی با ماشینِ مدل‌بالا که کنارمان ترمز زد و ایستاد و گفت؛ «آقا این فوریت‌های خدماتِ اجتماعی یعنی چی، کارش چیه؟»

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرج از شروع به کارِ  خودروهای فوریت‌های خدمات اجتماعی در کرج خبر داد و به امتداد نیوز گفت: گشت زنی خودروهای خدمات اجتماعی از روز گذشته در شهر کرج آغاز شده است.

سید علی‌اکبر میر وکیلی اظهار کرد: به همت مدیریت شهری سه دستگاه خودروی گشت اورژانس اجتماعی ازاین‌پس در سطح شهر کرج حضور دارند و به‌صورت فعال ضمن رصد آسیب‌ها و معضلات، اقدامات موردنیاز را آگاهی بخشی و ساماندهی می‌کنند.

وی با اظهار امیدواری از اهتمام ویژه‌ای که به حل معضلات اجتماعی در شهر کرج وجود دارد، گفت: معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرج با همکاری و همراهی مدیریت شهری اقدامات بسیار مناسبی را درزمینهٔ اجتماعی آغاز کرده که این امیدواری ایجادشده در آینده‌ای نزدیک علاوه بر کاهشِ معضلات و مشکلات اجتماعی، نشاط و سلامتی شهروندان نیز افزوده شود.

معاون شهردار  با اشاره به رویکرد متفاوت مدیریت شهری در توجه به‌سلامت اجتماعی و اجرای مناسب برنامه‌ها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح شهر، گفت: گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی درزمینهٔ های گوناگون مانند کودکان کار، معتادان متجاهر، زنان بد سرپرست و بی‌سرپرست، متکدیان و جمع‌آوری بی‌خانمان‌های سطح شهر و ارجاع آن‌ها به مراکز حمایتی (مدد سرا و سامان سرا) ایجادشده و امیدواریم بتوانیم اتفاقات مطلوبی را در سطح شهر رقم بزنیم.

افزایش ناهنجاری یعنی نشانه‌ای از وجود بحران که این مهم، نظم اجتماعی را تهدید می‌کند

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرج نیز در گفتگو با امتداد نیوز با اشاره به ایجاد مراکز تخصصی «سامان سرا» و «مدد سرا»  ویژه آقایان و بانوان در کرج، گفت: علاوه بر این‌ها سه دستگاه خودروی گشت خدمات اجتماعی نیز از روز گذشته فعالیت خود را در کرج آغاز کرده است. 

 احمد خیری با اشاره به سیاست‌های جدید مدیریت شهری در موضوعات مختلف به‌ویژه موضوعات اجتماعی، اظهار کرد: با توجه به نگاه ویژه‌ای که نسبت به حل آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، برای رفاه حال بیشتر شهروندان مراکز تخصصی خدمات اورژانسی و اجتماعی در شهر کرج نیز ایجادشده است. 

وی بابیان این‌که آسیب‌های اجتماعی به‌عنوان اموری که نظم عمومی جامعه را برهم می‌زنند بسیار حائز اهمیت هستند، افزود: افزایش ناهنجاری یعنی نشانه‌ای از وجود بحران که این مهم، نظم اجتماعی را تهدید می‌کند.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرج، بیان کرد: با توجه به روند افزایشی و اهمیت موضوع آسیب‌های اجتماعی بدون شک برای کاهش آن نیاز به تفکر جامع‌تری است.

به گزارش امتداد نیوز، رشد حاشیه‌نشینی در استان البرز به‌ویژه کلان‌شهر کرج که بار معضلات چهار زندان بزرگ را به دوش می‌کشد باعث به صدا درآمدن زنگ خطر شده است، زنگ خطری که پای وزارت کشور را به بحث آسیب‌های اجتماعی استان البرز بازکرده است، باید دید چه راه‌حل‌هایی ارائه می‌شود تا این کلان‌شهر دو و نیم میلیون نفری کمترین آسیب را متحمل شود.

true برچسب ها : آسیبهای اجتماعی احمد خیری شهرداری کرج شورای شهر کرج علی اکبر میروکیلی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۵۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند

ایتنا - طبق پژوهشی جدید، نوشیدن نوشابه‌های گازدار مانند کوکاکولا پیش از دو سالگی می‌تواند باعث افزایش وزن پس از دهه دوم زندگی شود، در حالی که این خطر در کودکانی که آبمیوه طبیعی می‌نوشند، کمتر است.
در تحقیقی که دانشگاه سوانزی بریتانیا انجام داد، پژوهشگران ۱۴ هزار کودک را از تولد تا بزرگسالی پیگیری کردند؛ گفته می‌شود این طولانی‌ترین پیگیری در نوع خود است.

بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله اروپایی تغذیه بالینی (European Journal of Clinical Nutrition) منتشر شد، کودکانی که تا قبل از دو سالگی نوشابه‌های گازدار یا نوشیدنی‌هایی شیرین‌شده‌ با شکر می‌نوشند، در سن ۲۴ سالگی وزن بیشتری اضافه کردند.

کودکان خردسالی که در سه سالگی کولا می‌نوشیدند، کالری، چربی، پروتئین و قند بیشتر اما فیبر کمتری مصرف می‌کردند در حالی که افرادی که آب‌سیب طبیعی نوشیده بودند، چربی و شکر کمتر و فیبر بیشتری می‌خوردند.

طبق این پژوهش، بین نوشیدنی‌های دوران کودکی و انتخاب غذاهای مختلف هم ارتباط وجود دارد. کودکانی که آب‌سیب طبیعی می‌نوشیدند، ماهی، میوه، سبزیجات سبز و سالاد بیشتری می‌خوردند، اما کودکانی که نوشابه کولا می‌نوشیدند، بیشتر به همبرگر، سوسیس، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت، شکلات و شیرینی‌ گرایش داشتند.

پروفسور دیوید بنتون، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «رژیم غذایی سال‌های نخست زندگی الگوی غذایی می‌سازد که در تمام طول عمر بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارد.»

مهم‌ترین چالش این است که مطمئن شویم عادت غذایی درستی برای کودک ایجاد کرده‌ایم: عادت غذایی که چربی و شکر کمتری دارد. آب میوه طبیعی هم می‌تواند ویتامین سی، پتاسیم، فولات و پلی‌فنول‌های گیاهی بدن را افزایش دهد.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته پی برد که بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده و محرومیت‌های اجتماعی هم ارتباط وجود دارد؛ به طوری که کودکان خانواده‌های مرفه‌تر به آب‌میوه‌ طبیعی دسترسی بیشتری دارند.

محققان امیدوارند که این یافته‌ها والدین را تشویق کند تا به رژیم‌ غذایی کودکان در سال‌های اولیه زندگی‌ توجه بیشتری نشان دهند. به باور متخصصان، چاقی معضلی جدی برای سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.    

دیگر خبرها

  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز